Diferències

Ací es mostren les diferències entre la revisió seleccionada i la versió actual de la pàgina.

Enllaç a la visualització de la comparació

Ambdós costats versió prèvia Revisió prèvia
Següent revisió
Revisió prèvia
Següent revisió Ambdós costats nova versio
ca:start [2017/05/05 18:20]
simplo [Documentals i altres vídeos]
ca:start [2019/04/24 07:23]
simplo [Presentació d'aquest wiki]
Línia 3: Línia 3:
 ===== Presentació d'​aquest wiki ===== ===== Presentació d'​aquest wiki =====
  
-Aquest wiki neix el 21 de desembre de 2016 (solstici d'​estiu en Nova Gal·les del Sud) amb la intenció de presentar la figura i obra de Frederick (Ted) Trainer a les persones parlants de llengües de la Península Ibèrica. És una iniciativa de la [[http://​www.asociacion-touda.org|Associació Touda]] i de l'​[[http://​www.instituto-resiliencia.org|Institut Resiliència]]. Col·laboren en labors de traducció: **Ariadna ​Villate**, **Miquel Tort** ([[https://​argelaguerentransicio.com/​|Argelaguer en Transició]]) i **Ramóm Flores d'as Seixas** ([[http://​www.vesperadenada.org|Véspera de Nada]]).+Aquest wiki neix el 21 de desembre de 2016 (solstici d'​estiu en Nova Gal·les del Sud) amb la intenció de presentar la figura i obra de Frederick (Ted) Trainer a les persones parlants de llengües de la Península Ibèrica. És una iniciativa de la [[http://​www.asociacion-touda.org|Associació Touda]] i de l'​[[http://​www.instituto-resiliencia.org|Institut Resiliència]]. Col·laboren en labors de traducció: **Ariadna ​Uve**, **Miquel Tort** ([[https://​argelaguerentransicio.com/​|Argelaguer en Transició]]) i **Ramóm Flores d'as Seixas** ([[http://​www.vesperadenada.org|Véspera de Nada]]).
  
 ===== Sobre Ted ===== ===== Sobre Ted =====
Línia 17: Línia 17:
 A //La Via de la Simplicitat//​ cristal·litzen les temàtiques que caracteritzen el conjunt de l'obra de Trainer. El seu plantejament inicial és el següent: la nostra forma de viure és insostenible,​ i aquesta insostenibilidad no només és material sinó també social-cultural. La primera part del llibre abasta una anàlisi de tots els elements que conformen aquest escenari de insostenibilidad multidimensional. Trainer dedica la resta del llibre a desenvolupar una proposta pràctica i estratègica que ens permeti no solament sobreviure al col·lapse civilizatori que sembla acostar-se sinó construir una nova forma de //viure millor amb menys// . Per a unificar tant la seva estratègia com l'​horitzó de vida que proposa, encunya el terme la //Via de la Simplicitat//​ (//The Simpler Way//), caracteritzada per: maneres de vida molt més simples; economies de petita escala, autosuficients,​ sota control social, sense creixement i orientades a satisfer necessitats reals en lloc del lucre; sistemes de govern locals mitjançant democràcia directa i funcionament cooperatiu; i un radical canvi de valors i de visió del món. A //La Via de la Simplicitat//​ cristal·litzen les temàtiques que caracteritzen el conjunt de l'obra de Trainer. El seu plantejament inicial és el següent: la nostra forma de viure és insostenible,​ i aquesta insostenibilidad no només és material sinó també social-cultural. La primera part del llibre abasta una anàlisi de tots els elements que conformen aquest escenari de insostenibilidad multidimensional. Trainer dedica la resta del llibre a desenvolupar una proposta pràctica i estratègica que ens permeti no solament sobreviure al col·lapse civilizatori que sembla acostar-se sinó construir una nova forma de //viure millor amb menys// . Per a unificar tant la seva estratègia com l'​horitzó de vida que proposa, encunya el terme la //Via de la Simplicitat//​ (//The Simpler Way//), caracteritzada per: maneres de vida molt més simples; economies de petita escala, autosuficients,​ sota control social, sense creixement i orientades a satisfer necessitats reals en lloc del lucre; sistemes de govern locals mitjançant democràcia directa i funcionament cooperatiu; i un radical canvi de valors i de visió del món.
 ==== Ressenyes de "La via de la simplicitat"​ ====  ==== Ressenyes de "La via de la simplicitat"​ ==== 
-En el temps de descompte en el qual estem, avançant a tota velocitat cap al col·lapse de les societats industrials,​ algunes dels millors caps del planeta —i els cors més nobles— segueixen plantejant alternatives que tracten d'​evitar el pitjor d'​aquesta catàstrofe històrica i obrir opcions per a la vida bona. En aquest esforç, aquest llibre de Ted Trainer ocupa un lloc excel·lent. Podran o no compartir-se els detalls de les respostes que ofereix, però no hi ha cap dubte que totes les seves preguntes són pertinents.” (**[[http://​www.tratarde.org|Jorge Riechmann]]**)+"En el temps de descompte en el qual estem, avançant a tota velocitat cap al col·lapse de les societats industrials,​ algunes dels millors caps del planeta —i els cors més nobles— segueixen plantejant alternatives que tracten d'​evitar el pitjor d'​aquesta catàstrofe històrica i obrir opcions per a la vida bona. En aquest esforç, aquest llibre de Ted Trainer ocupa un lloc excel·lent. Podran o no compartir-se els detalls de les respostes que ofereix, però no hi ha cap dubte que totes les seves preguntes són pertinents."(**[[http://​www.tratarde.org|Jorge Riechmann]]**) 
 + 
 +> "​Mostra que la insostenibilitat no només és material sinó també social i cultural. Desenvolupa propostes practiques per poder sobreviure al col·lapse de civilització,​ com construir una nova forma de viure millor amb menys: economies de petita escala, autosuficients,​ sota control social, sense creixement i orientades a satisfer necessitats reals en lloc del lucre; sistemes de govern locals basats en la democràcia directa, el funcionament cooperatiu, i un radical canvi de valors i de visió del món." (**[[http://​blog.cristianismeijusticia.net/​ca/​2019/​04/​23/​sant-jordi-recomanacions-literaries-de-equip-de-cristianisme-i-justicia#​more-25294|Joan Carrera]]**)
 ===== Articles en català =====  ===== Articles en català ===== 
 //(De més recent a més antic.)// //(De més recent a més antic.)//